Magyarországon 2019 óta működik az ELIXIR európai kutatási infrastruktúra egyik csomópontja, az ELIXIR Magyarország, melynek 14 magyarországi egyetem és kutatóintézet a tagja.  Célja, hogy összefogja és irányítja a magyarországi bioinformatikai kutatásokat és eszközöket.

A videóban megszólalnak az ELIXIR vezető kutatói, és bemutatják a kutatási területüket, illetve az ELIXIR-ben való részvételüket. Ezek között van, mint core facility az EGA szerver, mely a humán genom szekvenciák adatait tárolja, illetve a GALAXY szerver, amely kutatási adatokat és diagnosztikai alkalmazásokat tartalmaz.

Az ELIXIR Magyarország legfontosabb tevékenysége a bioinformatika oktatás. 2019-ben elindult az ELTE Biológia Mesterképzésén belül a Bioinformatika specializáció, a Semmelweis Egyetemen 2020 óta működik a Bioinformatika Tanszék és ezen kívül további 6 egyetemen tanítanak Bioinformatikai tárgyakat, mint például a Pázmány Péter Tudományos Egyetemen, a Debreceni Egyetemen, a Pécsi és Szegedi Egyetemen és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen is.

Bemutatkozik a Magyar Bioinformatikai Társaság (MABIT) elnöke és titkára. A MABIT célja a hazai bioinformatika kutatások segítése szemináriumok és képzések szervezésével, illetve hidat képezni a különböző tudományterületeken tevékenykedő bioinformatikai eszközöket használó kutatók között.

A Bioinformatika egy dinamikusan fejlődő tudomány, mely egyre inkább nélkülözhetetlen az orvostudományban és egészségügyben. Ezért fontosak az olyan nemzetközi együttműködések, mint az ELIXIR, amely projektjeihez az Európai Bizottság is ad támogatást.