EMBL

Az EMBL-EBI (Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium - Európai Bioinformatikai Intézet) az ELIXIR Training Portal-on keresztül új webinárt tart, melyben bemutatásra kerül a COSMIC genom variánsokat tartalmazó adatbázis és elemző eszköz.

Leírás:

A COSMIC (Catalogue of Somatic Mutations in Cancer) a rákos sejtekben található mutációkról szóló könnyen érthető, egyszerűsített és minőségileg szűrt adatok bemutatásával segíti a rákkutatók globális közösségét abban, hogy gyorsabban és jobban végezhessék tudományos munkájukat.

A COSMIC 23 millió genomvariánssal, amelyeket szakértők által közel 30 000 publikációból válogattak, és amelyek az emberi rákbetegségek 6800 pontos formáját fedik le, a COSMIC a világ legnagyobb adatbázisa az emberi rákos megbetegedésekkel kapcsolatos szomatikus mutációs információknak. A kiváló minőségű adatoknak ez a hatalmas gyűjteménye az aranyszabvány, amelyre a tudományos kutatás és az ipar, köztük a gyógyszeripari, gyógyszerkutató és biotechnológiai vállalatok egyaránt támaszkodnak.

Ez a webinárium bevezetést nyújt a COSMIC-ba, a folyamatunkba, és bemutatja a számos eszközünkön és projektünkön keresztül elérhető adatok és elemzések széles skáláját. Különösen két újabb projektünkre fogunk összpontosítani: Cancer Mutation Census és Actionability, amelyek 2022. november 29-től szabadon letölthetők lesznek. Lehetőséget biztosítunk a kérdésekre is, és reméljük, hogy a webinárium végére magabiztosan fogja felfedezni a COSMIC eszközeit.

Kezdés: 2022, December 14. 15:30-kor

Vége:  2022, December 14. 16:30-kor

Előadó: Ajay Mishra - webinars@ebi.ac.uk

Intézmény: EMBL-EBI

Résztvevők száma: 1000

Az ingyenes kurzusról további információkat itt talál.