Kép

Az ELIXIR Proteomika Közössége egy háromnapos workshopot szervez, melynek célja az élettudományi adatok, szoftverek és egyéb kutatási eredmények RDMkit-ben történő kezelésére vonatkozó legjobb gyakorlatok és iránymutatások megalkotása.

Az esemény május 22 és 24 között kerül megrendezésre és helyszíne a csodás belgiumi Gent egy neo-gótikus monostorból átalakított szállodája lesz. Az első 30 jelentkező tud személyesen részt venni, a többieknek online csatlakozási lehetőség biztosított.

Az elmúlt két év során az RDMkit 159 szerző több mint 100 oldalával egy hasznos és inspiráló nyílt forrásplatformmá fejlődött amit azzal a céllal hoztak létre, hogy a kutatási adatok kezelésével (RDM-Research Datat Management) kapcsolatos témákat jobban megismertesse és lehetővé tegye a további adatkezelő eszközök megalkotását. Mint proteomikai közösség, szeretnénk biztosítani, hogy az RDMkit tartalmát rendszeresen felülvizsgáljuk, javítsuk és továbbfejlesszük, azért hogy jobban megismerhessük mit jelent és hogyan működik az adatkezelés. Ezért szeretnénk meghívni a jelenlegi és jövőbeli közreműködőket, hogy csatlakozzanak hozzánk az RDMkit contentathonon!

A háromnapos rendezvény alatt az RDMkit szerkesztői rendelkezésre állnak és segítenek új tartalmak hozzáadásában, valamint válaszolnak a résztvevők RDMkit-tel kapcsolatos kérdéseire, hogy ezzel is segítsék a jelenlegi oldalak javítását.

Az esemény remek lehetőség tudás és ötletek megosztására olyan emberekkel, akik hasonló területen dolgoznak. A résztvevők, mint tartalomkészítők, elismerésben részesülnek azokon az RDMkit oldalak alján, amelyeken dolgoztak.

Az eseményre itt lehet jelentkezni 2023.május 7-ig.