Merit díj

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara két évente pályázatot hirdet a Kar oktatási-kutatási szervezeti egységeiben végzett magas színvonalú szakmai munka elismerésére.

Idén a Tudományos Bizottság rangsorolása alapján 40 pályázó részére, 4 kategóriában került odaítélésre a Kari Kiválósági Merit díj

A 36-45 év közötti kategóriában díjat kapott Prof. Dr. Bödör Csaba, a Semmelweis Egyetem Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet egyetemi tanára. A Dr. Bödör Csaba által vezetett kutatócsoport kutatásai során különböző onkohematológiai megbetegedések genomikai és epigenetikai hátterének megismerését célozzák meg illetve új terápiás célpontokat és biomarkereket keresnek, amivel javíthatják az onkohematológiai betegek életkilátásait.

Továbbá  a Semmelweis Egyetem graduális és posztgraduális képzésében is részt vesz mint egyetemi oktató. Az előbbiben genetikai és immunológiai gyakorlatot vezet, illetve a Patológiai Tudományok Doktori Iskola keretében a Molekuláris Onkológia kurzus vezetője, valamint az Onkológia program vezetője.

Az okleveleket a jelen lévő díjazottaknak a 2023. április 11-i Kar Tanácsülésen, a Kar dékánja, Prof. Dr. Kellermayer Miklós adta át. A nyertesek névsora az ÁOK honlapján tekinthető meg.