HP védés

Az MTA székházában tartotta meg MTA doktori védését dr Horváth Péter.

Horváth Péter életpályája rendkívül impresszív és sokszínű. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biokémia Intézetének igazgatójaként, valamint Finlad Distinguished Professzor Helsinkiben (FIMM) és a müncheni Helmholtz hálózat AI4Life intézetének igazgatóhelyetteseként képviseli a tudományos közösség legjobbjait. Az alapoktól indult, és pályafutása során elismert tudós lett, aki olyan területeken nyújtott kiemelkedő teljesítményt, mint a digitális képfeldolgozás, a mikroszkópos képfeldolgozás módszerei, és a mesterséges intelligencia alkalmazása a biológiai kutatásban.

Az innováció iránti elkötelezettségét a számos szabadalom és a 3 startup cég alapítása is bizonyítja, amelyek közül a Single-Cell Technologies Kft. az egyik legkiemelkedőbb példa a tudomány és technológia egyesítésére. Horváth Péter munkássága nemcsak a tudományos közösséget gazdagítja, hanem a közegészségügyre és az emberi életminőségre is pozitív hatással van.

125 peer-reviewed tudományos publikációja van, a H-indexe 42. PhD hallgatói és diákjai számos díjat nyertek kiváló teljesítményükért, amelyek még inkább alátámasztják a tudományos nevelés és mentorálás terén betöltött kiemelkedő szerepét.

Horváth Péter számára a tudomány nem csak munka, hanem hivatás, amelyet elkötelezetten és szenvedéllyel űz. Az általa bemutatott és kifejlesztett módszerek és eljárások egyedülállóak és forradalmiak, és hozzájárulnak a tudomány világszerte történő fejlődéséhez. Már eddig számos elismerésekben részesült, például a Pfizer Research Award és a Szent-Györgyi Talentum Díjat kapott.

Gratulálunk az MTA doktora cím megszerzéséhez!