Karácsony

Kedves Bizottsági tagok, kedves Mindnyájan!

Először is szeretettel gratulálunk meg-  és/vagy újraválasztásotokhoz és szeretnénk megköszönni, hogy ismét bizalmat szavaztatok nekünk.  

Mára, mondhatjuk, működésünk konszolidálódott. Bizottságunk - ez a reklám helye -  fő feladatának a magyarországi bioinformatikus-közösség megszervezését tekinti. Ezt a tevékenységét a Magyar Bioinformatikai Társasággal és az EU keretei között működő ELIXIR Bioinformatikai Hálózattal együttműködve látja el. A magyar bioinformatikusok jelenleg 7 magyarországi egyetemen 43 bioinformatikai tantárgyat adnak elő. Számítógépes rendszereinken 18 bioinformatikai szolgáltatás fut és 10 nyilvános adatbázist tartunk fent, amelyekre évente mintegy 9 millió felhasználói lekérdezés érkezik. A vezető bioinformatikusok jelenleg 8 bioinformatikai startup cégben vesznek részt, valamint négy konferenciát és egy konferencia-szekciót szerveztek. Idén is többen jelentkeztek közgyűlési tagnak, Hegedűs Tamás és Horváth Péter MTA doktori védése sikeresen lezajlott, Dosztányi Zsuzsa habitusvizsgálata is befejeződött, az ő védésére januárban fog sor kerülni.

Óriási köszönet a lelkes segítségért, amellyel idén is hozzá tudtunk járulni területünk láthatóságához. Külön köszönet illeti csatlakozásukért új tagjainkat, Falus András, Gócza Ellen, Sarkadi Balázs és Závodszky Péter akadémikusokat. 

Áldott Karácsonyt, jövőre pedig Békés, Boldog Újévet és további sikeres munkát kívánunk Mindnyájatoknak!

 

Győrffy Balázs titkár

Csikász-Nagy Attila alelnök

Pongor Sándor, elnök